La Consulta sobre la independència de Catalunya pren força a Ciutat Vella

Amb un gran èxit d’assistència (més de 30 persones), la coordinadora de districte de Ciutat Vella integrada dins la plataforma ciutadana Barcelona Decideix que impulsa la Consulta popular sobra la independència de Catalunya del proper 10 d’abril de 2011, ha celebrat la seva 5ª Assemblea a la seu de l’AA.VV. del Casc Antic (c/ Rec, 27). S’ha informat que a data d’avui (22 de juliol) ja som 150 els voluntaris a nivell de districte que integrem la coordinadora i 30 les entitats que hi donen ple suport. A banda, cal sumar-hi una quarantena de col·lectius i associacions que esperen una trobada amb representants de Ciutat Vella Decideix per tal d’implicar-les en la iniciativa.
La reunió ha servit per tancar l’estructura interna de Ciutat Vella Decideix, dividint-la en cinc àrees o equips de treball: Àrea de Recursos, encarregada d’obtenir i gestionar els recursos econòmics, humans i d’infraestructura necessaris; Àrea de Comunicació i Campanya; Àrea d’Extensió que s’encarrega d’incorporar noves entitats i d’obtenir el suport de personalitats públiques de tots els àmbits i l’ Àrea d’Administració Electoral.
Ciutat Vella Decideix és conscient que el districte per diverses raons: geogràfiques, històriques, ubicació de seus de múltiples entitats socials, econòmiques i culturals tant de Ciutat com nacionals. Amb una forta presència de població immigrada (41.000 persones, el 43% dels seus habitants), l’atractiu turístic de primer ordre del districte; l’elevat percentatge de població gran que viu sola als nostres barris, etc se’ns presenten molts reptes que caldrà valorar i abocar-hi recursos imaginatius per tal d’assolir una bona participació i que la consulta sigui un èxit.

Presentació oficial de Ciutat Vella Decideix

Un cop passada la Diada Nacional, entre les dates 14 i 16 de setembre (encara per concretar), es realitzarà la presentació oficial de la plataforma amb el recolzament de les entitats i personalitats del món social, cultural, econòmic i politic al districte. Una roda de premsa pels mitjans de comunicació i un acte social serviran de marc per a la presentació pública de la coordinadora. Oportunament s’informarà del lloc i data de l’acte.
Tot i així, Ciutat Vella Decideix ja sortirà amb força al carrer per la Diada de l’Onze de Setembre. Ja durant la nit de la vigília, serem presents als tradicionals actes del Fossar de les Moreres, com a l’endemà al llarg de la jornada ens farem notar i sentir per tal d’informar als ciutadans i ciutadanes de la convocatòria del 10-A. Igualment, durant els festejos de la Mercé tornarem a ocupar els carrers dels nostres barris.
Des de Ciutat Vella Decideix també estem definint campanyes específiques durant els Nadals, les Festes de Santa Eulàlia i Carnestoltes.
Immigració, gent gran, teixit associatiu, gremi de comerciants i ressó turístic
Les particularitats i característiques dels nostres barris fan que des de Ciutat Vella Decideix no esmerçarem esforços a abocar-nos sobre el ric teixit associatiu i el món de l’ensenyament (instituts, AMPAS,…) presents al districte per tal d’implicar i incentivar al màxim la participació el 10 d’abril. El tema generacional el veiem amb molt d’interès. L’elevat percentatge d’avis i àvies que viuen sols ens obliga a dedicar-li una atènció a aquest segment de població. També a la població immigrada (41.000 persones, el 43% de la població del districte). El contacte amb entitats representatives de les comunitats immigrades serà també una prioritat i referència obligada. Així mateix, la relació amb el món del comerç i el petit negoci obtindrà de nosaltres una especial cura per tal d’implicar-lo en la consulta. La relació amb els nostres veïns i veïnes és bàsic i essencial. Dedicarem moltes hores i voluntaris al porta a porta per tal d’informar i motivar a la participació.

A l’espera d’un canvi d’actitud de l’alcalde Hereu

Des de Ciutat Vella Decideix ens preocupen les declaracions de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, negant-se a col·laborar amb la organització de la Consulta. Lamentem profundament que l’Ajuntament denegués fa escassos dies a Sant Andreu Decideix el suport logístic per a una botifarrada popular als jardins de Can Fabra al·legant que es tractava d´un “acte polític” fora de campanya electoral.
Malgrat que totes les mocions que s’han portat fins ara al ple del consistori barceloní per intentar aconseguir suport a les consultes populars han estat votades negativament, des de Ciutat Vella Decideix esperem que en properes reunions es pugui aclarir i desbloquejar aquesta absurda situació. Per la nostra part, això no ens arronsa perquè en breu iniciem tot tipus de peticions al Consistori per a permisos de sales per a organitzar actes i usos de via pública per a activitats i parades informatives.

Des de Ciutat Vella Decideix fem una crida a tots els veïns i veïnes del districte per tal que s’impliquin amb la consulta i vinguin a oferir, per petit que sigui, una part del seu temps per tal que el 10-A sigui un èxit. Tohom té un lloc en la tasca de voluntariat i des del seu lloc de treball, entre el veïnat o entorn social pot fer una estimable tasca de conscienciació, motivació i informativa. Poden posar-se en contacte amb la plataforma a través del mail info@ciutatvelladecideix.cat o del web http://www.ciutatvelladecideix.cat que en breu s’ampliarà en continguts i seccions. Més dinàmica i participativa.

Quant a ciutatvelladecideix

Consultes 10A Ciutat Vella Decideix
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari