Afrontem la Consulta volent mobilitzar també els immigrants

Ciutat Vella és el primer districte barceloní en presentar-se davant els mitjans de comunicació

Eduard Thió (Coordinador) : “Trobarem els espais adequats per tal que la comunitat immigrada surti de casa seva i participi”.
Joel Joan: “La Consulta està donant una lliçó democràtica. Per primer cop el 43% dels veïns de Ciutat Vella seran tractats com el que són, com a persones”.
Alfred Bosch (Barcelona Decideix): “Barcelona Decideix és la gent, el veritable mòbil que ens porta a preparar i organitzar aquestes consultes”.
Pere Fàbregues: “Cal implicar el comerç i el petit negoci, tant important pels nostres barris i un sector tant ben arrelat en el teixit social”.

No té raó el president Montilla quan afirma que el dret de decidir dels catalans equival a “decadència”. Justament el contrari del que es respirà – optimisme, il·lusió i compromís- a la presentació(*) davant els mitjans de comunicació de la nostra plataforma Ciutat Vella Decideix, el passat 16 de setembre a l’Espai Vilaweb, un local vinculat al diari digital Vilaweb, situat en ple barri del Raval.

La nostra plataforma és l’encarregada de promocionar i organitzar la Consulta sobre la Independència de Catalunya el proper 10 d’Abril als cinc barris del districte: Raval, Gòtic, Sant Pere-Santa Caterina-La Ribera i La Barceloneta. El passat 16 de setembre fou el primer dels districtes barcelonins integrats a Barcelona Decideix en presentar-se davant els mitjans de comunicació. A la conferència de premsa intervingueren Eduard Thió, el nostre coordinador; Alfred Bosch, responsable de comunicació de Barcelona Decideix; Pere Fàbregues, membre de la junta de la Confederació de Comerç de Catalunya i del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona i també comptarem amb la presència de l’actor Joel Joan, que des de fa 20 anys es veí del nostre districte. A la sala d’actes de l’Espai Vilaweb també assistiren nombrosos voluntaris i representants d’entitats col·laboradores de la Consulta del proper 10-A.

Més de 150 voluntaris i 40 entitats
El Coordinador de CVD Eduard Thió, va començar la seva intervenció remarcant la importància de Ciutat Vella respecte d’altres districtes -sense menystenir-los- afirmant que Ciutat Vella és “especial”. “Capital de la capital, és el centre de la nostra ciutat, Barcelona, la capital de Catalunya”. La població dels cinc barris que conformen el Casc Antic de Barcelona tenen una població immigrada superior al 43%” “que la converteixen en una població diferent”, a més d’afegir-hi “l’elevat nombre de persones grans que viuen soles”. Dos col·lectius que “ens motiva i engresca a trobar els espais adequats per tal que aquests sectors socials surtin de casa seva i s’animin a participar” ha conclós Thió. A CVD col·laboren nombrosos col·lectius i entitats que treballen amb la comunitat immigrada com Punt d’Intercanvi o l’ Associació Amazan.

Eduard Thió va informar dels més de 150 voluntaris organitzats en cinc àrees de treball i les 40 entitats que ja treballen per organitzar la consulta dins el districte. També va anunciar que la plataforma estarà present als nostres carrers recollint nous voluntaris i adhesions durant les fetses de la Mercè, pel Nadal, Santa Eulàlia i Carnestoltes amb campanyes específiques.

La Consulta a Barcelona serà tot un èxit
La conferència de premsa va començar amb el passi d’un audiovisual de l’escriptor Matthew Tree en el que remarcava la importància de la Consulta a Barcelona. “La Consulta a Barcelona – remarca Matthew Tree en el video- serà tot un èxit. Barcelona està de moda a Europa i és una de les capitals més conegudes de tot el planeta i una Consulta sobre la Independència serà una bomba”. L’escriptor d’orígen anglés finalitzava la seva intervenció animant a la participació i sumar esforços per organitzar la Consulta.

Ciutat Vella és capital
El periodista Alfred Bosch, responsable de comunicació de Barcelona Decideix, recollint les anteriors paraules del coordinador de districte va voler remarcar que “si hi ha una capital és Ciutat Vella i si hi ha una Barcelona és Ciutat Vella”. Declaracions amb les que va voler fer patent el pes que per història, nucli social i polític per excel·lència li pertoca i se li suposa al nostre districte per a Barcelona. Bosch va afirmar que la Consulta és sinònim a democràcia participativa, “la consulta és la gent, el veritable mòbil que ens porta a preparar i organitzar aquestes consultes”. “No hi ha res més important -continuà el representant de Barcelona Decideix- que el poder decidir sobre les coses importants que ens afecten…i que més important hi ha que decidir sobre el propi futur nacional”. Bosch va fer una crida a arribar a la gent amb el porta a porta, amb el contacte diari a través del teixit social i amb el veïnat. Va apel·lar als veïns a que contribueixin en l’ organització i a sumar esforços per a la Consulta. També es va dirigir als milers de voluntaris de tot Catalunya que ja han organizat la Consulta popular en anteriors fornades per a que col·laborin i es reincorporin, aquesta vegada, per donar un cop de mà a la Consulta de Barcelona que amb més d’un milió i mig d’habitants no va estalviar-se d’afirmar que és tot un gran repte. Barcelona Decideix compta actualment amb uns 6000 voluntaris en el seu conjunt, tot i que encara calen molts més.

La Consulta està desfent la por acumulada tants anys
L’actor i director de cinema Joel Joan ha volgut donar suport i apadrinar la plataforma de Ciutat Vella Decideix en la seva primera aparició pública. Joel Joan que es va presentar com a veí de Ciutat Vella des de fa 20 anys va declarar-se especialment “il·lusionat” després de recórrer per una infinitat de pobles i comarques en el darrer any recolzant la Consulta sobre la Independència. Joel Joan es va mostrar “encantat” de poder fer-ho “per fi” a casa nostra. “Finalment aniré un dia a un col·legi electoral i amb una butlleta podré votar després d’estar predicant per tot el territori”. “És una cosa que em ve molt de gust” va remarcar. Durant la seva intervenció l’actor va definir el procés de consultes sobre la Independència com “una cosa única mai vista a Europa”. I va afirmar que els catalans quan construim el nostre Estat propi caldrà fer-ho millor que els altres estats. “Però el que estem fent ara fins llavors, ja està sent un veritable referent democràtic a tot el continent i a tot el món”. Per a l’actor la consulta popular està aconseguint una cosa més meravellosa, encara: “que està desfent la por de tots nosaltres acumulada tants anys on ens han amenaçat que si exercíem aquest dret ens fotrien clatellada”. El procés de les Consultes ja ha sumat més de mig milió de votants a més de 500 municipis catalans “i no ha passat res, aquesta és una gran notícia”, va reblar Joel Joan.

L’actor també va emfatitzar la importància de Ciutat Vella on quasi un 50% de la població resident és immigrada. La Consulta en aquest aspecte està donant una altra lliçó democràtica en la defensa del dret de decidir, segons l’actor, ampliant-lo també a aquesta comunitat “sense discriminar a ningú”. “Per primer cop el 43% dels veïns de Ciutat Vella seran tractats com el que són, com a persones”.

Finalment intervingué Pere Fàbregues, membre de la junta de la Confederació de Comerç de Catalunya i del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona. Fàbregues va manifestar el seu suport a la Consulta sobre la Independència i insistir en la necessitat d’implicar l’àmbit del comerç i el petit negoci, “tant important pels nostres barris i un sector tant ben arrelat en el teixit social”.

A la Plataforma Ciutat Vella Decideix hem rebut la col·laboració d’una quarantena d’entitats entre les que es troben l’Assemblea de la Plaça de la Vila de Madrid, la Coordinadora de Veïns i Comerciants del Casc Antic, el Centre Sant Pere Apòstol, el Memorial 1714, Punt d’Intercanvi, Indrets del Record, Espai Social Magdalenes, l’Escola de Músics, AAVV del Gòtic, l’AAVV del Casc Antic-SOSI, Telenoika. I ha rebut el suport de diverses plataformes i organitzacions sobiranistes.

També una colla de personalitats han manifestat el suport a la tasca del districte com els escriptors Matthew Tree, Victor Alexandre, Julià de Jòdar, o Josep Miquel Servià. Els periodistes Xavier Grasset i el director de Vilaweb, Vicent Partal; l’escultor Jaume Rodri, autor del Monument per la Independència, inaugurat el passat 12 de setembre en el I Aplec per la Independència. L’actor i director de la Fundació Romea, Carles Canut; Javed Mughal, director de la revista paquistanesa Hamwatan, la filòloga Carme Forcadell, vicepresidenta de la PDD; Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB i de la junta de Sobirania i Progrés; Enric Canela catedràtic de Biologia molecular de la UB i promotor dels Deumil.cat; Enric Fontanals d’Acte de Sobirania; Pedro Morón de La Fuente, d’Els Altres Andalusos; Isabel Helena Martí, de Sobirania i Justícia; M’hamed Abdelouahed Allaoui de l’ Associació Amazan; Saoka Kingolo, activista congolés entre la comunitat immigrada al districte o Diego Arcos, president del Casal Argentí de Barcelona, entre molts d’altres.

En finalitzar l’acte de presentació desplegarem entre els presents una pancarta de la Consulta sobre la Independència del 10-A de Ciutat Vella Decideix enmig el carrer Ferlandina (davant de l’Espai Vilaweb), que va ser objecte d’atenció, curiositat i simpatia pels nombrosos vianants i veïns.

(*) Veure el reportatge de la presentació editat per Vilaweb.

Ciutat Vella DecideixQuant a ciutatvelladecideix

Consultes 10A Ciutat Vella Decideix
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s